Datum

18 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen weekend mocht Bodegraven weer op het eigen grasveld acteren. Haastrecht was afgereisd naar de Groene Zoom om als tegenstander te fungeren. Bodegraven kon een heel elftal opstellen van afwezige, maar de spelers op het veld deden niet onder voor Haastrecht en waren 75 minuten lang beter dan de geel-zwarte.

Bodegraven begon furieus, binnen 5 minuten had J. de Groot de 1-0 op zijn voet. De keeper kon ternauwernood redding brengen en hield de brilstand intact. Haastrecht wist geheel tegen de verhouding in het net te vinden. Zij wisten dat niet één keer, maar direct drie keer te doen. Drie individuele fouten gaven de Haastrechtse aanvallers vrij baan richting doelman Vonk. De ene bal rolde nog gelukkiger tegen de touwen dan de andere. Feit was wel dat Haastrecht met de 0-3 stand tevreden naar het score bord keek. Bodegraven had nog 70 minuten de tijd om de schade te herstellen. Voor rust hield Haastrecht stand en was er geen doorkomen aan.

In de rust werden enkele tactische omzettingen gedaan om de score te doen wijzigen. Binnen 10 minuten werd het net gevonden. Wie anders dan G. Hulters was hier de maker van. Bodegraven hield druk en creëerde net als in voorgaande weken meer dan voldoende mogelijkheden. Bodegraven zit alleen niet in een fase waarin elke bal op doel een treffer oplevert. De opluchting aan Haastrecht zijde was groot toen de scheidsrechter na 90 minuten affloot. Bodegraven heeft deze nederlaag aan zichzelf te danken en staat weer met beide benen op de grond.

Door deze nederlaag verliest Bodegraven de koppositie in de 2e periode en is het zaak niet verder achterop te raken. Volgende week wederom een wedstrijd op gras aan de groene zoom en wederom een tegen in het zwart met geel. Donk uit Gouda komt met titelaspiraties naar Bodegraven. Om 14:00uur kunt u aanschouwen hoe Bodegraven hier weerstand tegen zal bieden.